Bran
DESCRIERE.
Litoralul, Delta Dunarii si statiunile montante - in special cele de pe Valea Prahovei - sunt principalele destinatii turistice ale unei tari care altfel poate oferi mult mai multe destinatii.
Bisericile si manastirile din Moldova si Bucovina, bisericile de lemn din Maramures, castelele medievale din Transilvania sau Casa Poporului din Bucuresti sunt de asemenea puncte de atractii importante.
Lacul Vidraru
Lacul Vidraru
Lacul Vidraru este un lac de acumulare, avand 465 milioane metri cubi de apa, cu o lungime de 10,3 km si o latime de 2,2 km, cumuland astfel o suprafata totala de 870 de hectare si adancime maxima de 155 metri. In subteran se afla amplasata centrala electrica, in masivul Cetatuia, la o adancime de 104 metri si care poate asigura o productie de energie anuala de 400 GWh
Castelul Bran
Castelul Bran
Branul este locul in care se afla Castelul lui Dracula, unul dintre cele mai vizitate castele din Europa. Acesta reprezinta o sursa de inspiratie a celei mai fascinante legende, cea a singerosului Conte Dracula. Castelul a fost insa construit de locuitorii orasului Brasov intre anii 1377 - 1382 pentru a apara trecatoarea de invaziile turcilor.Pe langa renumitul castel in aceasta zona se mai pot gasi o multime de atractii turistice printre care: Cheile Moieciului, Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Pestera Dambovicioara, Cetatea Rasnovului, dar si Brasovul, impreuna cu cetatile sasesti de la Prejmer si Harman.
Pentru turisti se organizeaza itinerarii etnografice ce au ca scop prezentarea mestesugurilor traditionale. De asemenea turistii pot practica sporturi de iarna pe Partia de Schi Bran - Zanoaga, care are o lungime de 1000 de metri.
Pentru turisti se organizeaza itinerarii etnografice ce au ca scop prezentarea mestesugurilor traditionale. De asemenea turistii pot practica sporturi de iarna pe Partia de Schi Bran - Zanoaga, care are o lungime de 1000 de metri.
luni, 13 iunie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Manastirea Caraiman
Manastirea Caraiman
Manastirea ortodoxa Caraiman este situata in localitatea Busteni, la poalele masivului Caraiman. A fost inaltata sub hramurile "Inaltarea Sfintei Cruci, Buna Vestire, Adormirea Maicii Domnului", fiind o manastire de calugari cu o poveste deosebita. Parintele Gherontie Puiu a avut un vis in care i s-a aratat Maica Domnului, spunandu-i ca va gasi un brad cu sase ramuri, langa o apa curgatoare, pe un plai de unde se vede Crucea Caraiman. Acolo isi va construi acesta manastirea. Dupa doi ani de incercari de construire a bisericii, parintele a gasit un loc pe partea stanga a Vaii Prahovei, la Poiana Tapului, unde a inaltat actuala manastire, incantator lacas de cult.
Sfinxul din Bucegi
Sfinxul din Bucegi
Situat la 2216 m altitudine pe platoul Bucegilor Sfinxul este un monument al naturii format de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului. Prin aspectul sau omenesc, creeaza o imagine tulburatoare: fata proportionata, buze severe, barbie voluntara. Se spune ca Sfinxul este reprezentarea unei divinitati, expresie suprema de putere si demnitate. Asemanarea Sfinxului din Bucegi cu Marele Sfinx egiptean de la Gizeh este un motiv in plus sa credem ca natura si-a depasit propriile limite, lasandu-ne pe noi uimiti si neputinciosi in descoperirea misterului.
frumos
RăspundețiȘtergere