DESCRIERE.

Litoralul, Delta Dunarii si statiunile montante - in special cele de pe Valea Prahovei - sunt principalele destinatii turistice ale unei tari care altfel poate oferi mult mai multe destinatii.

Bisericile si manastirile din Moldova si Bucovina, bisericile de lemn din Maramures, castelele medievale din Transilvania sau Casa Poporului din Bucuresti sunt de asemenea puncte de atractii importante.

Lacul Vidraru

Lacul Vidraru

Lacul Vidraru

Lacul Vidraru este un lac de acumulare, avand 465 milioane metri cubi de apa, cu o lungime de 10,3 km si o latime de 2,2 km, cumuland astfel o suprafata totala de 870 de hectare si adancime maxima de 155 metri. In subteran se afla amplasata centrala electrica, in masivul Cetatuia, la o adancime de 104 metri si care poate asigura o productie de energie anuala de 400 GWh

Castelul Bran

Castelul Bran

Castelul Bran

Branul este locul in care se afla Castelul lui Dracula, unul dintre cele mai vizitate castele din Europa. Acesta reprezinta o sursa de inspiratie a celei mai fascinante legende, cea a singerosului Conte Dracula. Castelul a fost insa construit de locuitorii orasului Brasov intre anii 1377 - 1382 pentru a apara trecatoarea de invaziile turcilor.Pe langa renumitul castel in aceasta zona se mai pot gasi o multime de atractii turistice printre care: Cheile Moieciului, Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Pestera Dambovicioara, Cetatea Rasnovului, dar si Brasovul, impreuna cu cetatile sasesti de la Prejmer si Harman.
Pentru turisti se organizeaza itinerarii etnografice ce au ca scop prezentarea mestesugurilor traditionale. De asemenea turistii pot practica sporturi de iarna pe Partia de Schi Bran - Zanoaga, care are o lungime de 1000 de metri.

joi, 9 iunie 2011

Ce parere aveti despre Romania?

Ce credeti despre Romania?
Ce trebuie schimbat la ea?
Cum v-ar placea sa fie?

5 comentarii:

  1. In general romania este o tara frumoasa dpdv geografic dar mai are mult de parcurs pana ajunge ca tarile din vestul Europei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Care Romania? Romania geografica? Romania sociala? Romania religioasa? Romania rolitica? sau pur si simplu tara ROMANIA in ansamblul ei? Toata lumea se refera la Romania dpdv geografic sau cel mult arhitectural (pana in '89 bineinteles), dar o tara nu poate fi apreciata decat in ansamblu, si parerea mea este ca Romania nu este decat un spatiu geografic populat de societate in degradare, departe de a fi o tara cu un popor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Conducerea trebe schimbata, si va fi totul okey! prea comunisti, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  4. Romania / beautiful country and wonderful people

    Dr / Marwan Hayel Abdulmoula

    sanaquds@yahoo.com
    In Romania , the foreigners forget that they live in a foreign country and feel at home , and I was in Romania and worked there about twelve wonderful years , I never felt like a foreigner, because the Romanian people most gracious and hospitable ,they make you feel at home , Romanians are talented and hardworking , they have a variety of talents and skills in almost all areas , but patience and perseverance is probably one of the most characteristic features Title: of the Romanian people .
    A distinctive feature of the Romanian people is the ability to understand another person without any problem , and any stranger can see and feel it , and they have national and social immunity sufficient to avoid discrimination issues , One of the main features of the Romanian people religiosity , Vision religion played an important role in shaping the nation as a whole, and Romanian identity , religious life in Romania is governed by the principle of freedom of religious belief principle stated in Article 29 of the Constitution , along with freedom of thought and opinion .

    Romania policy under the Constitution, Romania ONU state national sovereign, independent , unitary and indivisible . Form of government of the Romanian state semi Republic . State is organized according to the principle of separation and balance of powers - legislative, executive and judicial - in a constitutional democracy , after Romania s integration into the European union Romania has initiated reforms including judicial reform , increased judicial cooperation with the other Member States and took strict measures against corruption.
    Romania has beautiful gifts of nature and enjoy all types of water facilities , rivers and streams, lakes , groundwater , seawater , in Romania species plants were identified and have been declared natural monuments and considered rare .
    Romania is a country full of colorful flowers breathtakingly beautiful, and I advise all foreigners to go to visit and invest in Romania and they will feel at home and safely , plus gaining peace of mind , health , happiness and money in European country In a state of law .


    RăspundețiȘtergere

Manastirea Caraiman

Manastirea Caraiman

Manastirea Caraiman

Manastirea ortodoxa Caraiman este situata in localitatea Busteni, la poalele masivului Caraiman. A fost inaltata sub hramurile "Inaltarea Sfintei Cruci, Buna Vestire, Adormirea Maicii Domnului", fiind o manastire de calugari cu o poveste deosebita. Parintele Gherontie Puiu a avut un vis in care i s-a aratat Maica Domnului, spunandu-i ca va gasi un brad cu sase ramuri, langa o apa curgatoare, pe un plai de unde se vede Crucea Caraiman. Acolo isi va construi acesta manastirea. Dupa doi ani de incercari de construire a bisericii, parintele a gasit un loc pe partea stanga a Vaii Prahovei, la Poiana Tapului, unde a inaltat actuala manastire, incantator lacas de cult.

Sfinxul din Bucegi

Sfinxul din Bucegi

Sfinxul din Bucegi

Situat la 2216 m altitudine pe platoul Bucegilor Sfinxul este un monument al naturii format de-a lungul timpului datorita ploilor si eroziunii vantului. Prin aspectul sau omenesc, creeaza o imagine tulburatoare: fata proportionata, buze severe, barbie voluntara. Se spune ca Sfinxul este reprezentarea unei divinitati, expresie suprema de putere si demnitate. Asemanarea Sfinxului din Bucegi cu Marele Sfinx egiptean de la Gizeh este un motiv in plus sa credem ca natura si-a depasit propriile limite, lasandu-ne pe noi uimiti si neputinciosi in descoperirea misterului.


Bloguri, Bloggeri si Cititori